Sendika Başkanı'na ölüm tehdidi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2007 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer'e, ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'nce çağrılı koruma tahsis edildi.

1990'lı yıllarda Büyük Madenci Yürüyüşü ve Merhum 8. Cuhurbaşkanı Turgut Özal dönemindeki çıkışlarıyla tanınan; 1998 yılında koruması tarafından evinin önünde katledilen ünlü sendikacı Şemsi Denizer'in kardeşi Ramazan Denizer, 10 yıl aradan sonra sendika seçimlerinde madencinin oyuyla abisinin koltuğuna oturmuştu.

Ölümle tehdit edildiğini ve koruma talep ettiği halde kendisine koruma tahsis edilmediğini belirten Ramazan Denizer, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Emniyet Müdürlüğü'nün araştırmaları sonucunda Denizer'e ''çağrı üzerine koruma'' tahsis edildiği ve bunun 31 Temmuz 2007 tarihinde Denizer'e tebliğ edildiği anlaşıldı. Gerekli hallerde 155 Polis İmdat hattından ya da santral telefonlarından Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşarak yardım istemesi halinde Ramazan Denizer polis tarafından korunacak.

Ramazan Denizer'in müracaatına rağmen kendisine koruma tahsis edilmediği yönündeki ifadeleri üzerine Zonguldak Emniyet Müdürlüğü, Denizer için ''çağrı üzerine koruma'' kararı verildiğini açıkladı. Açıklamada, "Ramazan Denizer'in ölümle tehdit edildiği ve İl Emniyet Müdürlüğü'nden koruma talep ettiği, ancak kendisine koruma tahsis edilmediği yönündeki haberlerle ilgili yapılan araştırma sonucunda Denizer'e ''çağrı üzerine koruma'' tedbirinin uygulanmasına karar verildiği ve 31 Temmuz 2007 tarihinde kendisine koruma kararının tebliğ edildiği anlaşılmıştır" denildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ramazan Denizer ise yakın koruma verilmediğini, ancak kendisine tebliğ edilen çağrılı korumanın ne anlama geldiğini bilmediğini ifade etti. Korunması için Vali Yavuz Erkmen ve Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar'ın gerekli hassasiyeti gösterdiğini vurgulayan Denizer, "Koruma verilmiyor derken yakın korumayı kastetmiştim. Çağrılı koruma veriliyor. Emniyet Müdürü ve Vali bizi korumak için elinden geleni yapıyorlar. Yapılan hataya, yanlışlığa anında müdahale ettiler. Müracaatımın sonunda devamlı koruma değil, çağrılı koruma verildiğinin bilinmesini istiyorum. Çağrılı korumanın nasıl olduğunu bilmiyorum ama telefon ettiğim zaman koruma gelecekmiş" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber